Kogebogen - er ikke en decideret kogebog, men er min side om min egen madkunst - og måske dukker der også en opskrift frem i ny og næ.

Marts 2009, håndboldafslutning i Asta. Kage konkurrence.

Lagkage med blåbær/creme. Billedet her er før det er kommet på fad.


Marts 2009, en vugge til en barnedåb.

Pandekager - når de er bedst - er der luft i dem!

Opskrift: 

mælk

mel

1 æg

sukker - hvis man ikke putter det på bagefter.

   

 

 

 

 

Overflødigshedshorn


Boller med havregryn:

    2 dl. lunken mælk

    50 g. gær

    50 g. sukker

Gæren opløses i mælk og sukker.

    ca 250-400 g. mel

    ca 50-100 g. fint valset havregryn

Havregryn tilsættes, samt mel indtil at dejen lige før holder op med at klistre fast. Havregrynene optager en del mælk.

Skal stå tildækket 45 min. eller længere - gerne 1 - 2 timer.

Dejen rulles til en tyk pølse og deles i eks. 12 

Efter hæver igen en times tid. Bages ved 200 grader midt i ovnen. Hvis man vil have frokostboller /sandwitch boller undlader man det meste sukker og tilsætter lidt salt ( ½ - 1 tsk. fuld).


En sommer frister: Lagkage med creme og jordbær stykker og top med jordbær i gele, og kransekage-ring. Kan pyntes med marcipan side eller som her piskefløde. 

 

Eksempel her er en lille slik- skål - udført i mørk chokolade.. Tåler ikke opvask!

 

Eller en kransekage sokkel til....?